ONTDEK ONZE PRODUCTEN
Wij werken biologisch, duurzaam, regeneratief/natuurinclusief en holistisch.
Bestellingen vanaf €50 verzenden wij graag (excl. verzendkosten).
Geitenkaas
Al onze geitenkazen zijn bereidt uit biologische rauwe melk en hebben een natuurlijke korst. Ingrediënten: biologische rauwe geitenmelk, stremsel, zuursel, zeezout.
Schapenkaas
Al onze schapenkazen zijn bereidt uit biologische rauwe melk en hebben een natuurlijke korst. Ingrediënten: biologische rauwe schapenmelk, stremsel, zuursel, zeezout.
Onze ambachtelijke biologische rauwmelkse geiten -en schapenkaas wordt sinds 1952 gemaakt op authentieke wijze volgens de receptuur van Goudse Kaas. We maken gebruik van een houten tobbe, houten vaten en laten de kazen met een natuurlijke en eetbare korst rijpen op houten planken. Onze schapen worden nog met de hand gemolken en de geiten mogen een kleine melktafel betreden. Na het melken wordt de melk slechts gefilterd en bevat daardoor nog alle voedingstoffen. De kruiden die wij gebruiken komen uit eigen tuin of van onze bio-dynamische collega kruidenier Belle Marie.
Wol
De wol van onze biologische schapen verwerken we zelf. De wol wordt na het scheren en kammen met de hand gesponnen en getwijnt tot een bol wol. Vervolgens wordt de wol gewassen en eventueel geverfd met natuurlijke materialen zoals berkenbast wat een mooie houtbruine kleur geeft en kamille die de wol van een gele warme tint voorziet. We verkopen de wol los en verwerken deze tot meditatiedoeken, sjaals, sloffen en mutsen, maar het aanbod is exclusief vanwege de arbeidsintensiviteit. Vind je het zelf leuk om te leren werken met wol, dan verzorgen wij op aanvraag ook wolworkshops.
Eieren
Onze bofkippen worden natuurlijk gehouden en helpen ons mee aan het onderhoud van het land. Daarnaast krijgen ze biologisch kruidengraan en meel, wei, kaasrestanten en restgroenten. We hebben diverse kippenrassen en kruisingen, waardoor je bij ons allerlei kleuren eieren tegenkomt.
Melk
Laat door ons je eigen fles vullen met verse rauwe biologische geitenmelk of schapenmelk tijdens onze openingstijden. De melk is niet gepasteuriseerd en wordt normaalgesproken gebruikt voor het vervaardigen van kaas, waardoor het boordevol voedingsstoffen zit.
* In november, december, januari en februari is er geen melk. Wij wachten dan op onze lammetjes die vervolgens als eerste van moedermelk worden voorzien.
Kruiden
Onze eetbare bostuin staat vol medicinale kruiden en eetbare bloemen. We werken biologisch-dynamisch en volgens permacultuur. We hebben elke week een divers aanbod met bosjes verse kruiden en bloemen tot het einde van het seizoen (oktober). Je kunt bij ons ook gedroogde kruiden verkrijgen van eigen land of van landgoed Croy, dat om de hoek ligt.
Honing
Sommige momenten in het jaar hebben we heerlijke rauwe honing van eigen bodem. Zo niet, dan halen we hem van onze natuurinclusieve collega’s Honing van de Koning die de bijen in natuurgebieden hebben staan en ook koud slingeren.