Rauwmelkse Kaasboerderij
Onze ambachtelijke biologische geiten- en schapenkaas wordt sinds 1952 gemaakt op authentieke wijze volgens de receptuur van Goudse Kaas. We maken gebruik van een houten tobbe, houten vaten en laten de kazen met een natuurlijke en eetbare korst rijpen op houten planken. De schapen en geiten worden nog met de hand gemolken. Na het melken wordt de melk slechts gefilterd en rauw verwerkt tot kaas.
Biodiversiteit, duurzaamheid en een hoop liefde en plezier
Met alle aandacht en liefde die we hebben dragen we zorg voor onze dieren die onze 5 hectare permanent en onbespoten kruidenrijk grasland begrazen. Van de bomen en struiken kan ook geknabbeld worden. We proberen zo veel mogelijk samen te werken met de natuur.
Sinds november 2023 zijn we gestart met het nieuwe project ‘Agroforestry’ voor meer biodiversiteit en een betere bodem. Dit betekent dat we stap voor stap nog meer bomen en struiken gaan planten: van struweelhagen tot boomgaarden. Alles eetbaar, voor mens en dier!
Biologische Noordermarkt Amsterdam
Elke zaterdag zijn wij te vinden in Amsterdam op de Biologische Noordermarkt, de eerste biologische boerenmarkt van Nederland. Sinds 1987 is onze ambachtelijke kaas hier te koop en kun je ons alles vragen over de duurzame productie van ons voedsel. De markt begint om 09.00 en is afgelopen om 16.00 uur.