Met liefde en plezier werkt ieder vanuit zijn specialiteit aan Community Farm. Naast de hosts die op dit moment op de boerderij verblijven en eigen projecten dragen, zul je veel vrijwilligers, stagiaires en vrienden van tegenkomen die hieraan meewerken. Voor onze projecten zijn we afwisselend op zoek naar materialen, geld, werkkrachten of iets anders. Heb je een tip voor ons, doe dan een suggestie. Iedereen draagt op zijn eigen manier bij aan Community Farm. Daar zijn we dankbaar voor.

ONZE PROJECTEN

De Kraal

De Kraal

Toegankelijk knuffelparadijs voor o.a. gepensioneerde dieren

Benodigdheden

  • Houten planken
  • Palen / weidepalen

Omschrijving

Onze kraal valt bijna uit elkaar, met ‘houtje touwtje’ oplossingen (letterlijk) houden we hem staande. De kraal willen we nieuw leven inblazen zodat we onze oude en zieke dieren hier een beetje extra aandacht kunnen geven tijdens hun laatste weken en ook onze rammen (mannelijke schapen) een mooie eigen plek kunnen bieden. Ook bezoekers zijn welkom in de ‘knuffel kraal’. Naast de omheining en inrichting willen we het stalletje dat deze winter tijdens een storm is ingestort, vervangen voor een gezellig houten hutje met fijne voorzieningen zodat je echt dichtbij de dieren kan zijn.

Natuurinclusieve Landbouw

Natuurinclusieve Landbouw

Doorontwikkelplan om meer te kunnen doen van wat we doen en beter te doen wat we al doen.

Benodigdheden

Nog niet concreet

Omschrijving

Reguliere landbouw is een gevaar voor biodiversiteit en brengt onder meer lucht-, water- en bodemvervuiling. Klimaatveranderingen zorgen voor toenemende droogte. Kleinschalig, natuurinclusief boeren geeft antwoord op deze vraagstukken, maar levert financieel nog niet voldoende op om op grote schaal door te voeren. Community Farm wil bijdragen aan een duurzame toekomst en wil onderzoeken hoe deze manier van boeren rendabel kan zijn en hoe er meer van kan worden gedaan.

Ons streven is om mens (people), milieu (planet) en welvaart (prosperity) met elkaar in evenwicht te brengen. Een gebalanceerd ecosysteem nastreven waar we de natuur niet belasten maar ondersteunen. Deze richtlijn omvat alle keuzes die we maken voor de inrichting van het zelfvoorzienend landgoed en natuurinclusieve bedrijfsvoering.

Op dit moment ligt er een voorstel klaar voor de onderzoeksfase bij de provincie Noord-Brabant.

Wordt vervolgd.